سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دانشمند بر عابد هفتاد درجه برتری داده شده است که میان هر دو درجه به اندازه میان آسمان و زمین است . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :3
بازدید دیروز :261
کل بازدید :857315
تعداد کل یاداشته ها : 1319
103/9/12
12:25 ص
مشخصات مدیروبلاگ
 
آذر آموزش[45]
باسلام من در شغل تدریس کامپیوتر هستم و دراکثر شاخه های کامپیوتر فعالیت دارم

خبر مایه
لوگوی دوستان
 

 

داخل یک صفحه یا یک وب سایت چندین فرم داشته باشید (شماره260)

                                                             فرم چیست؟

 

فرمها تنها عناصری هستند که بیننده سایت می تواند اطلاعلتی را بطور مستقیم وارد کرده که این اطلاعات بعد از تجزیه و تحلیل یا در فایلی ذخیره شده یا فرستاده شود شما میتوانید داخل یک صفحه یا یک وب سایت چندین فرم داشته بتشید بطور مثال برای چند نوع نظر سنجی چندین فرم مختلف طراحی می کنید فرمها دارای اجزای متفاوتی با وظیفه مشخص هستند که باید بعد از تگ <form > و قبل از تگ پایان دهنده  </form>انها را بکار برد بعضی از این اجزا عبارتند از : کادرهای متنی text fields ، قسمت انتخابات چند گزینه ای checkboxes و تک گزینه ای radio buttons ،لیستهای پایین کشیدنی drop- down lists و دکمه های تایید submit وپاک کننده reset. فرمها توسط برنامه هایی نظیر ASP، CGIو با افزودن خصوصیات action=”” , method=”” , enctype=” در تگ <from> اطلاعات وارده را  پردازش کرده و به وب سرور می فهماند که به چه روش و در کجا اطلاعات ذخیره یا فرستاده شود . وب سرور به کامپیوتری که محتوای سایت شما برروی آن قرار دارد گفته می شود.

                                                              دکمه(Button )

کلیه اجزای ساخته شده در یک فرم بدون وجود دکمه تایید بی فایدههستند ،چون بعد از فشردن این دکمه است که اطلاعات وارده در فرم پردازش می شوند پس ابتدا به ساختن این دکمه می پر دازیم ، برای ساختن دکمه ها در یک فرم به دو روش می توانیم عمل کنیم :

روش اول : با استفاده از تگ <Button> </Button>  که دارای دو خصوصیت “name=” برای نام گذاری و “type=” برای مشخص کردن نوع دکمه که submit و یا reset میباشد . در بین تگ آغاز کننده و پایان دهنده هر چیزی نوشته شود در ظاهر دکمه نمایان می شود<button name=”button 10”type=”submit”> ok</button>

روش دوم : با استفاده از تگ<input> که مانند روش اول دو خوصوصیت “name=”  که باید کلمه button در جلوی آن بیاید و “type=” که می تواندهم     submit باشد و یا reset  .

<input name= “button” type=”submit”>

فرقی که این دو روس باهم دارند در این است که شما در روش  اول هر نوشته ای در روی دکمه ، هنگام نمایشصفحه در مرورگر نشان داده می شود اما در روش دوم شما دخالتی در این کار ندارید و به صورت پیش فرض کلمه submit, reset نمایان می شود البته میتوانید به جای دکمه های ساخته شده توسط مرورگر از عکس هم استفاده کنید یعنی شکل یک دکمه را طراحی کنید و در فرم قرار دهید که خصوصیت Type=””  را برابر با کلمه image قرار میدهید و با خصوصیت src=”” آن را آدرس دهی می کنید :

<input name =”button” type=”image”src=”images/button01.gif “>

لازم به ذکر است که در این تکنیک فقط از حالت submit دکمه باید استفاده کرد.

                                                                          Label

زمانی که شما اجزای فرم را اضافه می کنید ، می توانید کنار هر کدام متنی وارد کنید تا نام آن قسمت در مرورگر مشخص شود . اما با افزودن تگ >>Label<< کنترل بیشتری روی نام و اجزای یک فرم خواهید داشت چون می توانید توسط این تگ یکی از اجزای فرم را احاطه کنید ، بدین صورت :

<Label>name:

<input type=”text”name=”textfield 01”>

</Label>

که این کد به صورت زیر ظاهر میشود:

Top of form

Name :

Bottom of form

در این تگ توسط خصوصیت For می توانید مشخص کنید که Lable مربوط به کدام قسمت فرم است

<Label For=”textfield01”>name:

<Label>

<input type=”text”name=

“textfield 10 “>

خوب بعد از ساختن دکمه ها می پردازیم به بقیه اجزای یک فرم از این به بعد ما با تگ <input name=””type=””> و خصوصیاتش زیاد کار داریم . ما برای وارد کردن متن در فرم بسته با توجه به نیاز ما از دو مدل کادر متنی می توانیم استفاده کنیم ، یکی برای وارد کردن یک خط متن کوتاه که چند کلمه بیشتر نباشد و کادر ما هم به صورت خطی می با شد و دیگری برای یک متن بلند است و کادر ما دارای چندین ردیف می باشد . در مدل اول از این تگ استفاده می کنیم :

<input name=”textfield01”type=”text”>

اما مدل دیگری هست که متنهای بلند داخل آن نوشته خواهد شد که باید از تگ >textarea< >/textarea< استفاده کنید کهجدا از خصوصیت “name=” از خصوصیات “cols=”” , rows=” برای کنترل ردیفها و ستونهای کادر به کار می برید.

                                                                                                                       سعید  سیفی